Ce trebuie să știi despre lentilele de contact?

lentila de contact

Lentilele de contact sunt deseori privite drept un instrument medical, util pentru persoanele cu probleme de vedere care din diferite motive nu doresc să poarte ochelari.

În ultima vreme, lentilele de contact au devenit și un accesoriu de tip fashion sau un produs cosmetic, dacă ne gândim la persoanele care doresc să experimenteze o altă culoare a ochilor sau la pasionații de cosplay .

VEZI AICI TOATE LENTILELE DE CONTACT RECOMANDATE

aplicarea lentilelor de contact

În cazul în care ești nevoit sau dorești să porți lentile de contact, ți-am pregătit în continuare câteva informații generale pe care trebuie să le cunoști înainte de a lua o decizie. Dacă dorești să porți lentile de contact sau vrei informații suplimentare, este indicat să discuți cu medicul oftalmolog.

control oftalmologic

Tipuri de lentile de contact. În principiu, în funcție de scopul în care sunt utilizate, există două tipologii de lentile:

Lentile de contact care se utilizează în scop medical..

..fie pentru a corecta anumite probleme de vedere , fie pentru a proteja ochii sau din alte motive. Dacă ești interesat să porți astfel de lentile este nevoie să te consulți cu medicul oftalmolog pentru a ști ce tip de lentile sunt indicate în cazul tău.

lentile de contact medicale

Lentile de contact care se utilizează în scop estetic..

..pentru a schimba culoarea ochilor sau pentru a ascunde anumite semne deranjante. 

lentile de contact estetice

Lentilele de contact nu sunt indicate pentru toată lumea.

Nu se recomandă purtarea lentilelor de către persoanele care suferă de anumite afecțiuni sau persoanele prea tinere (copiii).

Păstrarea regulilor de igienă este obligatorie. Purtarea lentilelor de contact necesită atenție sporită la igienă și respectarea măsurilor de precauție pentru a preveni apariția complicațiilor (spre exemplu, iritații sau senzație de uscăciune).

Spălarea atentă a mâinilor înainte de a atinge lentilele și uscarea lor, precum și utilizarea zilnică a unor soluții speciale destinate dezinfectării lentilelor sunt câteva reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a folosi lentilele în siguranță. În plus, trebuie să ai în vedere faptul că unele modele de lentile de contact permit purtarea lor pe durată limitată (un număr maxim de ore pe zi). Există și lentile de contact care permit purtarea lor continuă, zi și noapte , însă doar cu acordul medicului.

igiena lentilelor de contact

Poate să îți ia o perioadă până te obișnuiești cu purtarea lentilelor. Se recomandă ca la început să porți lentile de contact de unică folosință, până te obișnuiești cu procesul de aplicare.

Poți purta ochelari de soare sau ochelari 3D. Purtarea lentilelor de contact  îți oferă avantajul de a purta ochelari de soare sau alte tipuri de ochelari. În plus, lentilele de contact îți permit în continuare să aplici un machiaj al ochilor.

lentile de contact sau ochelari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *