6 pași pentru îngrijirea tenului

pasi pentru ingrijirea tenului

Dacă rafturile întregi de produse dermato-cosmetice din farmacii sau alte magazine te copleșesc și pe tine, atunci ai ajuns în locul potrivit. Diversitatea de culori, mărimi, forme și design ale ambalajelor pot crea o stare de confuzie, iar întrebarea „Chiar am nevoie de atât de multe produse?” vine natural. În spatele imaginației impresionante a departamentelor de marketing și publicitate stau, de fapt, câteva principii de bază ușor de înțeles. Fiecare tip de produs este destinat unui anumit scop și aduce anumite beneficii, astfel încât produsele din rutina de îngrijire a tenului se completează armonios. În continuare, sperăm să îți alungăm nedumerirea prin prezentarea produselor principale care ar trebui să facă parte din rutina ta și ordinea recomandată în care să le aplici.

top solutii ten

Atenție! Tipurile de produse prezentate în acest articol pot fi adăugate, eliminate sau modificate în funcție de nevoile proprii și de tipul de ten. Ritualurile de îngrijire a tenului nu sunt universale, ci trebuie adaptate în funcție de persoană pentru a obține rezultatele dorite. Există, însă, o ordine în care se recomandă aplicarea produselor pentru a fi eficiente. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, cel mai bine este să discuți întotdeauna cu medicul tău dermatolog.

Cele 3 etape principale pe care ar trebui să le incluzi în rutina ta sunt curățarea feței, aplicarea unui toner și hidratarea. Restul etapelor pot fi modificate astfel încât să se plieze pe dorințele și necesitățile tale.

I) Soluție de curățare a feței

solutii curatare a fetei

Dacă ai sărit peste etapa de înlăturare a machiajului înainte de culcare, este esențial ca primul pas în ritualul tău de dimineață să fie utilizarea unui produs demachiant. În continuare, folosește o soluție de curățare pentru a îndepărta impuritățile rămase și a-ți pregăti tenul pentru următoarele etape. Soluțiile de curățare sunt de mai multe tipuri: cu parfum sau fără, pentru tipuri diferite de ten (ten sensibil, ten uscat, ten mixt, ten normal etc.), cu texturi diferite (ulei, gel, cremă, loțiune etc.), iar alegerea se face individual.

II) Toner (loțiune tonică)

toner pentru fata

Acest pas îndepărtează eventualele impurități rămase și ajută tenul să absoarbă substanțele benefice din celelalte produse. Loțiunile tonice conțin, de regulă, substanțe hrănitoare care sunt menite fie să hidrateze, fie să exfolieze ușor pielea. La fel ca în cazul altor produse, tonerul trebuie ales în funcție de tipul tău de ten.

           Recomandări:

1) Gel de spălare hidratant pentru ten normal și mixt

2) La Roche-Posay pentru ten gras

3) Lotiune tonica pentru ten uscat

III) Serum

serum

Serumul conține ingrediente active care hrănesc tenul și îl ajută să reziste împotriva factorilor stresori care pot apărea pe parcursul zilei. În funcție de substanțele din compoziție, serumul poate să ajute la hidratarea pielii, la diminuarea petelor și a iritațiilor sau pentru a obține un ten mai luminos. Ingredientele pe care le poți întâlni frecvent în astfel de produse sunt vitamina C, acid hialuronic, retinol sau vitamina B3.

            Recomandări:

1) Ser concentrat pentru ten mixt, gras, cu imperfecțiuni

2) Ser concentrat pentru ten sensibil sau deshidratat

3) Ser fiole Vichy cu efect antirid

IV) Crema pentru ochi

crema pentru ochi

Zona din jurul ochilor este destul de sensibilă și poate fi deseori predispusă la probleme, fie că ne referim la pungi sub ochi, cearcăne sau riduri fine. În plus, această zonă poate fi mai sensibilă odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, pentru a ocroti conturul ochilor este recomandat să utilizezi o cremă realizată special în acest scop. Unele creme pentru ochi vin echipate cu un capăt în formă de bilă care ajută la aplicarea produsului și la masarea zonei.

           Recomandări:

1) Cremă La Roche-Posay

2) Gel contur Vichy

3) Gel de ochi Bioderma

V) Cremă hidratantă

crema hidratanta

Datorită efectelor sale benefice, cremele hidratante sunt recomandate indiferent de tipul de ten. Tipul de loțiune hidratantă trebuie ales în funcție de caracteristicile tenului tău. Aceasta reprezintă o etapă esențială în ritualul tău de îngrijire deoarece hidratează tenul și completează celelalte produse, contribuind la creșterea eficienței lor.

           Recomandări:

1) Cremăsebo-reglatoare pentru ten gras și sensibil

2) Crema hidratantă pentru ten normal-uscat

VI) Cremă de protecție solară

crema protectie solara

Aplicarea acestei creme poate fi ușor trecută cu vederea, însă este vitală pentru sănătatea tenului tău. Pe lângă faptul că te ajută să îți protejezi tenul de anumite boli, soluțiile pentru protecție solară ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a tenului. Această etapă trebuie să fie ultima în ritualul tău pentru a nu diminua efectele loțiunii. În mod ideal, este recomandat ca această cremă să se aplice înainte de expunerea la soare și să fie reaplicată frecvent pe parcursul zilei.

           Recomandări:

1) Cremă de față cu protecție solară pentru ten sensibil

2) La Roche-Posay Anthelios

Alte sfaturi utile pentru îngrijirea tenului:

I) Una dintre regulile aplicării produselor vizează utilizarea lor de la cea mai puțin consistentă loțiune la cea mai consistentă.

II) Poți încerca să depozitezi crema de ochi în frigider pentru a împrospăta și energiza zona de sub ochi.

III) Citește întotdeauna instrucțiunile și detaliile de pe ambalaje și recipiente pentru a vedea ingredientele și efectele pe care le au.

IV) Consultă-te cu medicul dermatolog pentru a afla care produse sunt recomandate pentru tipul tău de ten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *