Cum să alegeți cea mai bună sursă pentru PC? 2021

VEZI TOATE SURSELE PENTRU PC RECOMANDATE

cele mai bune surse de alimentare 2021

Sursa de alimentare a unui calculator asigură alimentarea cu energie electrică a celorlalte componente ale calculatorului, în parametrii necesari bunei funcționări a calculatorului. Din acest motiv, este estențial să alegem o sursă de calitate bună și care să asigure toată energia necesară componentelor. În acest sens, cifra principală după care ne orientăm în a alege o sursă este puterea maximă.

componente pc

Sursa de alimentare este printre ultimele componente de calculator de ales, pentru că aceasta se alege în primul rând în funcție de consumul de energie a sistemului de calcul. Sursa de alimentare a calculatorului trebuie să poată livra suficientă energie la nivelul maxim de utilizare a calculatorului în mod stabil, astfel că puterea sursei trebuie să fie cel puțin suma energiei disipate de toate componentele calculatorului.

Pentru a vă ajuta în estimarea energiei maxime disipate de un calculator, vă puteți ghida după următoarea formulă:
Watts PSU >= 3x TDP procesor + 75W x nr. conectori 6-pin PCIe + 150W x nr. conectori 8-pin PCIe + ~50W RAM, led-uri, HDD, SSD, placa de bază (mai mult pentru HDD-uri multiple, răcire cu apă, etc. – consultați manualele componentelor).
Dacă nu știți de dinainte ce conectori PCIe aveți la placa video, o estimare rezonabilă este „un pic mai mult” decât TDP-ul plăcii video.

Alte 2 criterii de alegere a unei surse de alimentare sunt:


1) Eficiența energetică a sursei

certificările energetice surse de alimentare pc


2) Modularitatea sursei


O sursă non-modulară are cablurile de alimentare lipite în interior.

sursa pc non-modulara top 2021 emag

O sursă modulară are conectori la care se atașează cablurile de alimentare.

cea mai bună sursă modulatra 2021

Din acest motiv, o sursă modulară rezultă într-o folosire mai bună a spațiului din interiorul carcasei, mai puține mufe neconectate și o mai bună circulație a aerului în interiorul carcasei.

airflow PC

Cei mai recunoscuți producători de surse de alimentare de calitate sunt în acest moment Corsair și EVGA, deși și alți mari producători de componente de calculator produc surse de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *