Cum să alegeți cel mai bun blender? 2021

VEZI BLENDERE RECOMANDATE AICI

Cel mai bun blender EMAG
Vezi aici cele mai bune blendere EMAG

Blenderul se poate dovedi a fi un ajutor semnificativ în prepararea mâncării. Pe lângă faptul că te poate ajuta să adopți un stil de viață mai sănătos, blenderul este util pentru prepararea deserturilor (înghețată de casă sau aluat pentru clătite), dar și pentru a face supă cremă, smoothie, piure sau diferite sosuri.

retete smoothie

Înainte de achiziționarea unui blender, trebuie să te decizi la tipul de blender care este cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Există mai multe categorii de blendere:

A) Blender de mână (vertical)

cel mai bun blender vertical

Avantajul acestui tip de blender este că îți oferă libertate mai mare, are dimensiuni mai mici și nu necesită spațiu suplimentar, putând fi depozitat cu ușurință. Nu vine dotat cu un recipient fix, ci îl poți introduce direct în vasul în care prepari mâncarea, astfel încât vei avea mai puține vase de curățat. De regulă are formă de băț și dispune de o viteză de turație mai mică decât un blender tradițional.

B) Blenderul de blat (clasic)

cel mai bun blender de blat

Este în principiu mai performant decât unul de mână, puterea sa ridicată permițând utilizarea mai multor funcții. Față de blenderul vertical, acesta vine echipat cu un recipient fix în care introduci ingredientele pentru a fi tocate sau amestecate. Dacă achiziționezi un astfel de blender, însă, trebuie să te asiguri că ai spațiu suficient pentru a-l depozita și utiliza.

Pe lângă categoriile principale menționate anterior, există și alte tipuri de blender, precum:

C) Blenderul bullet

-este de regulă asemănător cu blenderul tradițional, însă are dimensiuni mai mici, o capacitate a recipientului redusă și putere scăzută. Astfel de blendere sunt destinate preparării de smoothie-uri și sunt ușor de manevrat și de curățat.

magic bullet emag

D) Robotul de bucătărie cu blender incorporat

-este un aparat de dimensiuni mai mari, fiind dotat cu funcții suplimentare. Pentru locuințe se recomandă achiziționarea acestui tip de blender doar dacă ai nevoie de toate funcțiile sale, deoarece prețul unui astfel de aparat este ridicat.

cel mai bun robot de bucatarie

E) Blenderul profesional

-este cel destinat pentru bucătării mai mari, precum cele de la restaurante, în care se prepară mâncăruri diferite și în cantități ridicate. Aceste blendere sunt mai scumpe și sunt dotate cu mai multe funcții.

blender profesional emag flanco altex

După ce ai stabilit tipul de blender dorit, este nevoie să acorzi atenție următoarelor:

Caracteristici esențiale ale unui blender:

1) Puterea unui blender

Un blender cu o putere mare va avea capacitatea să realizeze mai multe operațiuni în mod eficient, precum tocarea ingredientelor tari (gheață, nuci, fructe congelate). Puterea poate varia de la 200-300W, la 1500W pentru blenderele performante. Este recomandat să achiziționezi un aparat cu o putere de cel puțin 600-700W pentru a fi capabil să mărunțească ingredientele tari sau să aibă funcții mai complexe.

2) Treptele de viteză ale unui blender

Cele mai performante blendere pot avea și peste 10 trepte de viteză, însă un aparat cu 4-5 trepte este suficient pentru prepararea mâncării într-o locuință.

trepte de viteza cel mai bun blender

3) Funcții și programe predefinite ale unui blender

Unele modele pot veni echipate cu funcții speciale, care permit prepararea mâncării doar prin apăsarea unui buton. Printre programele des întâlnite amintim: funcția pentru supă, funcție turbo sau pulse, mod silențios, funcție pentru spart gheața, funcție pentru smoothie sau pentru sosuri. Alegerea se face în funcție de dorințele tale și de preferințele alimentare.

programe predefinite blender

4) Recipientul blenderului tradițional este foarte important:

4.1) Material. În primul rând, se recomandă achiziționarea unui aparat cu recipient de sticlă deoarece acest material este mai rezistent, se curăță cu ușurință și nu reține mirosurile. Recipientele din plastic sunt des întâlnite, sunt mai ușoare însă există riscul ca, în timp, să rețină mirosurile alimentelor. Există și blendere cu recipient din inox, însă acestea nu sunt transparente și nu îți permit să vezi conținutul.

4.2) Capacitatea recipientului trebuie aleasă în funcție de numărul de persoane pentru care se prepară mâncarea sau de alte necesități. Un recipient cu capacitate mai mare îți permite să utilizezi mai multe funcții și să faci o cantitate mai mare de mâncare dintr-o singură utilizare. Încearcă să optezi pentru un recipient de minim 1L, iar pentru bucătării profesioniste există și blendere cu recipient de până la câțiva litri.

dimensiune si capacitate blender

5) Lama blenderului

Este importantă deoarece influențează calitatea cu care blenderul mărunțește sau amestecă ingredientele. Lama în formă de S este des întâlnită, însă poți opta pentru un blender care vine echipat cu mai multe lame, pe care le poți schimba. Totodată, este de preferat ca lama să fie detașabilă pentru ca blenderul să fie mai ușor de curățat.

lama blender

6) Dotări de siguranță ale blenderului

Unele modele dispun de funcția de oprire automată în cazul în care motorul aparatului se încinge sau de funcția de pornire în siguranță care permite utilizarea aparatului doar dacă toate componentele blenderului sunt asamblate corect. În plus, asigură-te că blenderul are accesorii anti-alunecare, iar capacul se închide etanș pentru a evita situația în care ingredientele ies din recipient.

dotari de siguranta blender

7) Accesorii suplimentare ale unui blender

Pe piață există modele care vin la pachet cu un cântar de bucătărie, spatulă, recipiente de diferite dimensiuni sau chiar cu o carte de rețete. Avantajul acestor pachete este faptul că nu mai ești nevoit să cumperi ustensilele separat și poți face economie.

accesorii cel mai bun blender

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *