Cum să alegeți cel mai bun cântar corporal? 2021

VEZI TOATE CÂNTARELE CORPORALE RECOMANDATE

cel mai bun cantar 2021

Verificarea periodică a greutății corporale este necesară pentru monitorizarea fluctuațiilor și menținerea sănătății. Cântarele clasice au fost înlocuite treptat cu cele digitale, care oferă mai multe opțiuni și contribuie la îndeplinirea obiectivelor tale de fitness și de sănătate. Pentru a-ți achiziționa un cântar care îți oferă precizie și siguranță, ți-am pregătit câteva informații care te vor ajuta în alegerea unui aparat care să se adapteze nevoilor tale.

În primul rând, este necesar să facem o distincție între tipurile de cântare: 

1) Cântar clasic (mecanic)

cel mai bun cantar clasic- seca

Acest tip era des întâlnit în urmă cu câțiva ani, când tehnologiile inteligente încă nu prinseseră un trend ascendent. 

2) Cântar electronic (digital)

cantar electronic 2021

Este, probabil, cel mai comun în acest moment. Având funcții de bază, mai mult sau mai puțin similare cu cele ale cântarului clasic, cântarul electronic are în primul rând avantajul unui aspect mai plăcut. 

2.1) Cântar inteligent

cel mai bun cantar smart

Derivă din categoria anterioară și cuprinde cântarele dotate cu funcție Bluetooth sau Wi-fi, care fac posibilă conectarea la alte dispozitive. 

Caracteristici esențiale pe care trebuie să le urmărești în alegerea cântarului: 

Prețul cântarului.

Poate că o investiție într-un cântar corporal nu pare atrăgătoare, însă atunci când achiziționezi un cântar trebuie să te asiguri că are o rezistență îndelungată și se pliază pe nevoile tale. Totodată, ține cont de bugetul pe care îl ai și alege modelul cu cele mai multe opțiuni, la un preț cât mai avantajos. 

analiza pretului unui cantar

Unitatea de măsurare și precizia măsurării.

Alegerea unui cântar care folosește unități de măsură pe care le cunoști este firească, însă poți opta și pentru cântare care folosesc alte unități (precum livre/pounds). În plus, recomandăm achiziționarea unui cântar care măsoară din 100 în 100 grame, pentru a-ți oferi mai multă precizie. 

Elementele de design ale cântarului.

Pe lângă culoare sau formă, care pot face diferența între un cântar pe care îl ții în permanență în baie sau un cântar pe care îl ascunzi atunci când ai vizitatori, poți fii atent și la materialul aparatului. De regulă, poți găsi cu ușurință cântare confecționate din sticlă securizată sau plastic. În plus, poți alege cântarul în funcție de tipul de ecran, cel mai des model întâlnit fiind display-ul LED. 

Greutatea maximă pe care o măsoară cântarul.

Cântarele pot varia în ceea ce privește limita maximă a greutății admise, astfel încât este de preferat să verifici acest aspect înainte de a te decide să cumperi un anumit model. 

Opțiuni și funcții ale cântarului.

Cântarele inteligente vin echipate cu o serie de caracteristici care ușurează monitorizarea greutății tale. Astfel, multe cântare smart permit măsurarea procentului de grăsime, a masei osoase și musculare, a indicatorului BMI (Body Mass Index) sau a apei din organism.

aplicatie cantar smart

Modelele mai performante oferă și recomandări calorice, un indicator pentru baterie sau capacitate de memorie pentru recunoașterea utilizatorilor diferiți care se cântăresc. O altă caracteristică smart include analizarea tendințelor și generarea graficelor, care te ajută să monitorizezi fluctuațiile de greutate. În plus, dacă optezi pentru un cântar inteligent, verifică dacă acesta este compatibil cu telefonul sau tableta ta, dar și posibilitatea de conectare la brățara fitness (precum Fitbit)

La final, pentru a maximiza rezultatele cântarului tău și a obține măsurări cât mai corecte, îți recomandăm să așezi cântarul pe o suprafață tare și dreaptă și să te măsori în același moment al zilei (pentru a putea urmări mai bine greutatea ta). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *