Cum să alegeți cel mai bun espressor? 2021

espresso shots

O cafea bună este începutul perfect pentru o zi încărcată. Dacă vrei să simți aroma cafelei la tine în bucătărie și să eviți cafenelele supraaglomerate, atunci un espressor de cafea este aparatul de care ai nevoie. Pentru început, trebuie să cunoști categoriile de espressoare pe care le poți găsi în oferta comercianților.

VEZI TOATE ESPRESSOARELE RECOMANDATE

În primul rând, în funcție de complexitatea comenzilor pe care trebuie să le controlezi, întâlnim:

Espressor manual

cel mai bun espressor manual 2021

Espressor semi-automat

cel mai bun espressor semi-automat

Espressor automat

cel mai bun espresor automat

Espressor superautomat

cel mai bun espressor superautomat

După cum sugerează și numele, ultimele două tipuri oferă o experiență rapidă și ușoară de preparare. Aparatul se ocupă singur de procesul de preparare, astfel încât efortul depus de tine este unul minim și necesită apăsarea unui buton.

O altă clasificare poate viza modalitatea prin care aparatul este alimentat cu cafea:

1) Espressor cu râșniță

espressor Breville cu rasnita

De regulă, astfel de aparate sunt mai mari decât cele cu cafea măcinată sau cu capsule din cauza râșniței incorporate. Însă, măcinarea cafelei compensează prin faptul că oferă un gust al cafelei mai intens, fiind destinat amatorilor de cafea. Ar fi bine să achiziționezi un espressor care îți oferă posibilitatea să controlezi cât de fin sunt măcinate boabele, iar râșnița ar trebui să fie confecționată din material ceramic sau oțel inoxidabil pentru a nu afecta gustul cafelei.

2) Espressor cu cafea măcinată

espressor cu cafea macinată

Astfel de aparate vin dotate cu un compartiment în care poți introduce cafeaua măcinată pe care o ai la dispoziție.

3) Espressor cu capsule de cafea

cel mai bun espressor cu capsule 2021

Mai compacte și mai ușor de utilizat, aceste espressoare au dezavantajul că îți oferă o gamă relativ limitată de băuturi, în funcție de oferta producătorului. În plus, unele capsule au prețuri ridicate și pot necesita cheltuieli suplimentare.

După ce ți-ai făcut o idee cu privire la tipul de espressor care ți se potrivește, trebuie să fii atent și la alte elemente:

I) Volumul rezervorului de apă și a compartimentului pentru cafea

Dacă împarți locuința cu mai multe persoane sau primești în mod frecvent musafiri, îți recomandăm să alegi un espressor care are o capacitate mare a rezervorului de apă (1,5 – 1,8 litri) și un compartiment pentru cafea cât mai încăpător. Totodată, poți încerca să optezi pentru un espressor care permite umplerea a două cești simultan pentru a economisi timp.

II) Presiunea de operare

espressor breville top

Exprimă performanța aparatului tău, iar recomandarea generală este să alegi un espressor care operează la cel puțin 9 bari pentru a beneficia de o cafea cu gust intens și aromat. În plus, încearcă să alegi un espressor care are o putere cât mai mare (1400-1500 W).

III) Opțiunile aparatului

Printre cele mai întâlnite opțiuni amintim:

Programe prestabilite. Verifică diversitatea și numărul programelor pe care espressorul le are la dispoziție, astfel încât să se plieze pe preferințele tale.

tipuri de cafea

Control asupra concentrației băuturii. Alege un espressor care îți oferă posibilitatea să controlezi tăria cafelei și intensitatea gustului.

controlul concentratiei cafelei espresor

Sistem anticalcar și funcție de autocurățare. Unele modele îmbunătățesc experiența prin faptul că sunt ușor de curățat și au un sistem care previne și înlătură depunerile de calcar din instalațiile aparatului. Există și pastile anticalcar pe care le poți folosi pentru întreținerea espressorului (este necesar să verifici compatibilitatea lor cu aparatul pe care îl ai).

curatare automata espressor

Memorie sau prepararea unor rețete proprii. Există modele care își permit să îți configurezi rețetele proprii, în timp ce alte aparate au capacitatea de a-ți memora preferințele.

retet inedite cu cafea

Funcții și opțiuni suplimentare care pot contribui la îmbunătățirea experienței tale:

Râșnița oferă avantajul unei arome deosebite a cafelei, obținute prin măcinarea pe loc a boabelor de cafea.

rasnita cafea 2021

Accesorii pentru lapte, în cazul în care dorești să prepari băuturi ce necesită lapte sau spumă de lapte. Poți alege un aparat care vine echipat cu un sistem de spumare a laptelui.

accesorii espressor lapte

Încălzirea ceștii sau a cănii atunci când o așezi pe suport.

incalzirea cestilor de cafea espressor

Buget. De regulă, cele mai ieftine modele sunt cele cu capsule sau semiautomate. Cu cât performanțele aparatului cresc, cu atât investiția financiară este mai mare. Dacă dorești un aparat performant, durabil și capabil să prepare diverse băuturi, atunci îți recomandăm să optezi pentru un espressor cu râșniță integrată, automat sau superautomat.

Dacă espressoarele moderne nu te-au convins, îți recomandăm articolul nostru:

“6 metode inedite de a prepara cafea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *