Cum să alegeți cel mai bun seif? 2021

cel mai bun seif 2021

Un seif este menit să protejeze atât bunurile de valoare, cât și actele importante.

Astfel, este esențial să tratați cumpărarea unuia ca pe o investiție și să setați un buget pe măsura importanței bunurilor pe care le doriți în siguranță. Ținând cont de multitudinea de modele disponibile online, este important să aveți o idee foarte clară a tipului de seif care se pliază cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Următoarea listă de pași este menită să vă ajute în luarea celei mai bune decizii:

1) Alegeți tipul de seif de care aveți nevoie

Seif de perete

cel mai bun seif de perete

Dacă planul casei vă permite, acest tip de seif poate fi securizat cu ușurință într-un perete, având posibilitatea ascunderii sale. De cele mai multe ori, seifurile de perete au dimensiuni reduse și se folosesc pentru depozitarea documentelor importante, banilor și bijuteriilor.

Seif de podea

cel mai bun seif 2021 emag

Dacă nu doriți să faceți modificări drastice locuinței dumneavoastră, un seif de podea este o alternativă ideală. Acesta poate fi fixat în siguranță de podea și permite dimensiuni mai generoase în cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu pentru lucrurile de valoare.

Seif pentru arme

seif arme de vanatoare

În cazul în care scopul principal al seifului este depozitarea armelor de foc este important să considerați modelele create special pentru astfel de bunuri.

Seif secret

mini secret mini

De obicei camuflate sub formă de cărți, aceste seifuri sunt perfecte pentru a ascunde lucruri de valoare în decorul obișnuit al casei dumneavoastră. Sunt discrete și ușoare, permițând transportul cu ușurință. Dezavantajele acestui tip de seif sunt spațiul limitat și securitatea mai scăzută față de celelalte modele.

2) Alegeți tipul de încuietoare a seifului

Scanner biometric

seif biometric
fingerprint

Folosind amprenta dumneavoastră, acest tip de încuietoare posedă un nivel de securitate ridicat. Un alt avantaj al scannerului biometric este posibilitatea adăugării mai multor amprente care să permită accesul la bunuri.

Seif cu cod numeric

seif cu cod numeric

Folosind autentificarea cu un PIN stabilit de dumneavoastră, acest tip de încuietoare prezintă aceleași avantaje ca și scannerul biometric

Seif cu cheie

cel mai bun seif cu cheie

Încuietoarea cu cheie are avantajul lipsei părților electronice (nu necesită baterie), însă necesită întreținerea periodică a mecanismului lacătului.

3)Luați în calcul dacă aveți nevoie de un seif rezistent la foc sau apă

Seifurile rezistente la foc posedă certificarea UL și sunt testate pentru rezistența îndelungată în condiții de incendiu (este important de reținut că acestea pot păstra bunurile intacte doar pentru o perioadă limitată de timp ).

seif rezistent la apa si foc

Seifurile rezistente la apă permit închiderea ermetică a bunurilor și sunt concepute să plutească în cazul inundațiilor.

Seif servietă

4) Stabiliți dimensiunea ideală a seifului

Dimensiunea unui seif de calitate va afecta drastic prețul acestuia. Din acest motiv, trebuie să stabiliți care este dimensiunea ideală ce vă permite depozitarea tuturor lucrurilor de valoare.

dimensiuni seif

Sfaturi legate de utilizarea unui seif:

I) Indiferent de situație și cantitatea de bunuri din interior, un seif trebuie ținut în permanență încuiat.

II) Folosiți o parolă (un PIN) complexă (complex) ce nu poate fi ușor dedusă din informațiile publice despre dumneavoastră (ex. data nașterii, căsătoriei etc.).

III) Nu discutați despre existența și locația seifului cu alte persoane în afară de cele care trebuie să știe despre acesta.

IV) Fixați și securizați seiful de podea sau perete. Dacă seiful are dimensiuni reduse este cu atât mai important să vă asigurați că nu poate fi deplasat fără eforturi considerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *