Cum să alegeți cel mai bun Smartwatch? 2021

VEZI TOATE CEASURILE INTELIGENTE RECOMANDATE

Top ceasuri inteligente 2021

Dacă electrocasnicele, produsele electronice și cele de îngrijire personală moderne includ funcția Bluetooth sau Wi-fi, nici ceasurile de mână nu au fost ocolite de tehnologia inteligentă.

bluetooth smartwatch

Smartwatch-urile depășesc ceasurile clasice în ceea ce privește numărul de funcții și complexitatea lor, astfel încât au devenit un accesoriu eficient, aflat în preferințele cumpărătorilor.

cele mai bune ceasuri inteligente 2021

Oferta de smartwatch-uri este diversificată, iar achiziționarea unui ceas inteligent care să se potrivească nevoilor și dorințelor tale poate fi dificilă. În continuare, ți-am pregătit un set de caracteristici esențiale pe care să le urmărești în alegerea unui smartwatch:

1) Compatibilitatea smartwatch-ului cu telefonul tău

android vs IOS

Acesta este primul aspect la care trebuie să te uiți atunci când cauți un smartwatch. Sistemul de operare al ceasului trebuie să fie compatibil cu cel al telefonului tău, altfel nu vei putea beneficia de caracteristicile sale. Unele ceasuri sunt compatibile cu un singur sistem de operare (precum cele de la Apple, care sunt compatibile doar cu iOS), în timp ce alte dispozitive permit conectarea la mai multe sisteme (Android sau Windows). Verifică întotdeauna specificațiile de compatibilitate ale smartwatch-ului dorit.

2) Design-ul smartwatch-ului

design ul ceasului inteligent

Așa cum am menționat anterior, smartwatch-ul a devenit un accesoriu popular, care nu oferă doar tehnologie înaltă, ci poate fi și un element care îți completează ținuta.

A) Cureaua smartwatch-ului

În funcție de stilul tău vestimentar și de preferințele tale, poți opta pentru un smartwatch cu o brățară tip sport sau una mai elegantă, din piele. Există și modele care permit schimbarea brățării, astfel încât să asortezi ceasul în funcție de ocazie.

ceasuri smart colorate

B) Ecranul smartwatch-ului

Poate fi, de regulă, LCD sau OLED. Cel din urmă este potrivit pentru fotografii datorită faptului că are o luminozitate mai mare și redă mai multe culori.

wcrean oled vs lcd ceas smart

C) Culoarea ceasului inteligent

..sau a brățării poate varia, însă îți recomandăm să optezi pentru o culoare pe care o poți integra cu ușurință în ținuta ta (negru, alb).

D) Aspectul

Poți opta pentru un smartwatch mat sau unul lucios.

E) Forma cadranului ceasului inteligent

Poate fi de regulă rotund sau rectangular.

smartwatch shapes

F) Butoanele ceasului smart

Cele mai multe modele sunt dotate cu touch screen, însă altele îți permit să controlezi smartwatch-ul prin mișcări ale încheieturii sau prin butoane amplasate pe lateral.

gesturi control ceasuri inteligente

3) Autonomie

La fel ca în cazul telefoanelor sau laptop-urilor, este de preferat să alegi un smartwatch cu autonomie cât mai mare, de până la câteva zile, astfel încât să nu necesite încărcare frecventă.â

baterie smartwatch

4) Caracteristici

A) De bază: smartwatch-urile îți permit să vezi notificări de SMS, apeluri sau de la diferite aplicații (e-mail, rețele sociale, aplicații de muzică etc.). Multe modele permit să îți configurezi singur ce notificări să primești pe smartwatch în funcție de prioritățile pe care le ai.

notificări ceasuri smart

B) Funcții de sport și sănătate. Măsurarea ritmului cardiac sau a numărului de pași sunt funcții incluse în majoritatea modelelor disponibile pe piață. Ceasurile mai scumpe pot oferi opțiuni suplimentare (precum nivelul oxigenului din sânge), însă dacă dorești un dispozitiv specializat, adaptat pentru o viață activă și activități diverse (fitness, înot, alergat etc.), poți opta pentru o brățară fitness.

sport ceasuri smart

C) Rezistență la apă. Dacă dorești un ceas care să nu fie afectat de ploaie sau pe care îl poți folosi la înot, verifică modelele rezistente la apă.

ceasuri smart rezistente la apă

D) Funcții extra. În ultima perioadă, în special în pandemie, preferința pentru plățile contactless a crescut semnificativ. Modelele mai performante de smartwatch vin echipate cu sistem de plată (NFC), care îți permite să faci plăți folosind ceasul. În plus, unele ceasuri permit apelarea prin comenzi vocale, măsurarea temperaturii ambiante și a altitudinii, au GPS integrat sau busolă.

plata cu ceasul smart

5) Trebuie să ții cont și de bugetul pe care ești dispus să îl folosești. Îți poți ajusta bugetul în funcție de caracteristicile pe care le cauți la un ceas inteligent și de performanța dorită. În mod evident, cu cât un smartwatch oferă mai multe funcții, cu atât va avea un preț mai ridicat.

buget ceas smart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *