6 metode inedite de a prepara cafea

moduri inedite de a face cafea

Atât pentru entuziaști, cât și pentru amatorii de cafea bună, recomandăm următoarele 6 metode de preparare a cafelei menite să vă îmbogățească rutina zilnică:

1) Con pentru cafea 

con pentru cafea

Este una dintre cele mai simple și eficiente metode de preparare a cafelei. Rapidă și cu un cost scăzut, metoda „drip” folosește doar un con și un filtru pentru cafea. Apa fierbinte este turnată uniform peste cafeaua aflată în filtru și se scurge treptat în recipientul peste care este așezat conul. Conurile pot fi fabricate din plastic, sticlă, ceramică sau oțel inoxidabil. Recomandăm produsele următorilor producători: Melitta, Hario V60, Kalita Wave.

2) Chemex 

chemex

Chemex-ul îmbină utilul cu esteticul. Acest recipient din sticlă a fost inventat în anul 1941 de Dr. Peter Schlumbohm. Folosește un filtru special (filtru Chemex) care este cu 20-30% mai dens decât un filtru obișnuit pentru cafea. Metoda de preparare este asemănătoare cu aceea folosită în cazul conului pentru cafea. 

3) Presa Franceză 

presa franceza cafea

Una dintre cele mai populare metode de preparare a cafelei este reprezentată de folosirea presei franceze. Inventată în anul 1929, această metodă oferă rezultate consistente și o cafea cu un gust complex și bogat de fiecare dată.

utilizare presa franceză

Pentru prepararea cafelei, recipientul combină apa fierbinte cu particulele fine de cafea râșnită după care le separă prin utilizarea unei site fine. Această metodă permite extragerea tuturor uleiurilor cafelei iar rezultatul este desăvârșit. 

4) AeroPress 

aeropress cafea

Creată și lansată în anul 2005 de Alan Adler, metoda AeroPress este relativ nouă. Această metodă folosește un dispozitiv din plastic ce permite filtrarea cafelei la o presiune ridicată folosind un filtru special.

cum se foloseste aeropress pentru cafea

Procesul este simplu: cafeaua este amestecată cu apa fierbinte timp de 1-2 minute după care, prin aplicarea presiunii, este extrasă într-o cană printr-un filtru aflat la baza recipientului AeroPress.  

5) Cafetieră Moka/Espressor 

cafetiera Moka cafea- espressor simplu cafea

Patentată în anul 1933 de Alfonso Bialetti, această metodă folosește presiunea aburului de la apa fierbinte din partea inferioară a cafetierei pentru a capta savoarea cafelei aflată în secțiunea de mijloc a cafetierei.

cafetiera moka principiu de functionare

Cafeaua rezultată ajunge apoi în secțiunea superioară a cafetierei. Calitatea cafetierei este dată atât de materialul folosit cât și de filtrul de metal utilizat. Astfel, vă recomandăm produsele următorilor producători: Bialetti, Pedrini și Kabalo.

6) Vacuum Syphon 

vacuum syphon pentru cafea

Această metodă extravagantă de preparare a cafelei a fost inventată în anii 1840 și este perfectă pentru a vă impresiona prietenii.

Cafea, 6 metode inedite de a prepara cafea

Apa din compartimentul inferior este încălzită, lucru ce permite aburului să pătrundă în compartimentul superior (prin filtrul dintre acestea) unde se află cafeaua măcinată. După ce toată apa s-a evaporat, sursa de căldură este eliminată iar datorită gravitației cafeaua filtrată ajunge în compartimentul inferior.  

One thought on “6 metode inedite de a prepara cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *