6 hobby-uri pentru o viață mai bună

hobby idei inedite

Mulți dintre noi s-au obișnuit ca telefonul mobil să fie instrumentul la care apelăm cel mai des în momentele în care ne plictisim sau simțim că avem timp liber. În cazul în care drumul de la o aplicație la alta devine repetitiv sau obositor, ți-am pregătit o listă de hobby-uri pe care le poți încerca și care se încadrează într-un buget redus (maxim 50 lei/lună).

I) Rezolvarea de puzzle-uri

puzzle hobby

Poate că puzzle-urile par o activitate banală, însă această industrie s-a dezvoltat semnificativ în ultima perioadă. În plus, se consideră că puzzle-urile pot contribui la diminuarea anxietății și stresului, ajutându-te să îți concentrezi atenția pe lucrul manual.

brain games

Dacă puzzle-urile clasice, care prezintă castele sau peisaje nu te încântă, ai la dispoziție următoarele opțiuni:

Puzzle-uri tematice: pentru fanii anumitor serii (filme, seriale sau cărți), există puzzle-uri care formează imagini cu personajele favorite sau elemente specifice unei anumite povești. Spre exemplu, poți achiziționa puzzle-uri cu tematici precum: Harry PotterFriends, Marvel.

puzzle tematic

Puzzle-uri personalizate cu fotografia dorită, precum o poză cu membrii familiei

Puzzle-urile 3D au crescut în popularitate și pot fi găsite cu ușurință la distribuitori. Cele mai multe puzzle-uri 3D te ajută să obții versiuni în miniatură ale unor obiective turistice celebre, precum Big Ben, Empire State Building sau Turnul Eiffel. Îți recomandăm să începi cu un puzzle tridimensional cu număr redus de piese pentru a te obișnui cu instrucțiunile și cu modalitatea de lucru.

puzzle 3d

Micro-puzzle: astfel de puzzle-uri au piesele de dimensiuni reduse și vin de regulă ambalate în tub. Dacă dorești un alt tip de provocare, îți propunem să încerci următoarele produse.

mini puzzle

Alte produse care se încadrează în categoria puzzle-urilor sunt puzzle-urile mecanice sau produsele Lego.

II) Origami

origami hobby

Pe lângă faptul că te ajută să îți exersezi răbdarea și puterea de concentrare, origami contribuie și la dezvoltarea abilităților tale creative. În plus, origami are principalul avantaj de a fi accesibil oricui, oricând și oriunde. Pentru început, te poți familiariza cu modelele și tehnicile de bază disponibile pe site-uri de specialitate, iar pentru acest lucru ai nevoie doar de hârtie specială.

hartie origami

Pe măsură ce avansezi și dorești să faci modele mai complexe, vei avea nevoie și de o riglă, foarfecă, bandă dublă adezivă, agrafe sau alte ustensile care te vor ajuta să obții figurinele perfecte. În continuare, îți recomandăm câteva pachete cu hârtie pentru origami pe care le poți comanda și utiliza: pachet cu mai multe culori, pachet cu diverse modele sau pachete tematice.

III) Desen și pictură

desen in creion

            Desenul și pictura pot fi încercate de către oricine, indiferent de vârstă. Totuși, dacă dorești să avansezi și să înveți tehnicile de bază, ai la dispoziție tutoriale online sau cărți care îți oferă instrucțiuni și exemple detaliate. În plus, vei avea nevoie și de instrumente speciale, care te vor ajuta să creezi imagini mai realiste sau expresive. Prin urmare, îți punem la dispoziție câteva exemple de ustensile pentru desen și pictură, care te vor ajuta la început de drum.

Creioanele se clasifică în funcție de duritate, însă pentru început poți achiziționa un set cu instrumente de duritate diferită.

creioane desen

Culorile pentru pictură se clasifică în culori tempera, acuarele sau culori în ulei. Pentru începători, însă, se recomandă de regulă culori pe bază de apă.

În funcție de materialul din care este realizat vârful, pensulele pot fi cu păr natural sau păr sintetic. Pentru început, însă, ar trebui să achiziționezi în trusa ta pensule de mărimi diferite, care să te ajute să realizezi detalii diverse în picturile tale.

pictura

Alte accesorii pentru pictură și desen: bloc de desen, recipient pentru apă sau șevalet.

IV) Cititul

lectura hobby

Deși este un hobby destul de răspândit și accesibil, cititul poate fi deseori ignorat în favoarea altor tipuri de activități. Poate fi dificil să ne întoarcem la lectură ca modalitate de petrecere a timpului liber, însă putem să ne găsim motivația prin explorarea unor cărți care depășesc zona noastră de confort. Poți vedea câteva sugestii de lectură în acest articol.

V) Sportul

sporturi

Sportul reprezintă o activitate benefică atât în plan fizic, cât și în plan psihic prin reducerea sentimentului de anxietate sau a stresului. Deși avantajele sale sunt cunoscute pe scară largă, tentația de a vedea următorul episod pe Netflix poate fi mai mare decât motivația de a face sport. Îți sugerăm, însă, să încerci aplicațiile sau site-urile care pun la dispoziție antrenamente gratuite. Avantajul principal este că astfel de aplicații îți permit să îți organizezi singur timpul, să strecori un antrenament de 20 minute într-o zi de lucru încărcată și să salvezi astfel timpul petrecut pe drum până la sală. În plus, poți achiziționa câteva accesorii pentru a avea acces la o gamă diversificată de mișcări: gantere (poți începe cu o greutate redusă), greutăți pentru încheieturi sau bandă elastică pentru pilates.

VI) Caligrafia

hobby caligrafie

Caligrafia necesită răbdare, atenție la detalii și creativitate. La fel ca în cazul celorlalte activități, mediul online îți pune la dispoziție site-uri specializate cu instrucțiuni și tutoriale care te vor învăța pașii de bază. Tot ce trebuie să faci este să te înarmezi cu răbdarea necesară și să te asiguri că dispui de ustensilele necesare pentru caligrafie: toc cu penițe pentru caligrafie, cerneală și hârtie caligrafică.

One thought on “6 hobby-uri pentru o viață mai bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *