Cum alegem cel mai bun UPS? 2021

Locuiești în România. Tocmai s-a luat curentul și poate că erai în mijlocul editării unui document important pe care nu l-ai salvat, sau a unei explicații la orele online, sau poate doar într-un joc de echipă cu prietenii și trebuia să aplici buff-urile înainte de a vă lupta cu inamicii.

Cum poți scăpa de problemele cauzate de penele de curent?

Poți să îți cumperi un UPS, adică Uninterruptible Power Supply, sau pe românește, Sursă de Putere Neîntreruptibilă.

VEZI TOATE UPS-urile RECOMANDATE

Cel mai bun UPS 2021

Ce este un UPS?

cum functioneaza un ups (uninterrupted power supply)


Un UPS este o baterie conectată la un sistem de control ce permite unui dispozitiv (sau mai multora) să ruleze și după ce s-a întrerupt curentul. De asemenea, UPS-urile moderne vin și cu stabilizator de tensiune, astfel încât să nu fii afectat de pulsurile de tensiune (care îți pot transforma echipamentul de acasă care era pornit în simple deșeuri electrice).

Cum alegem cel mai bun UPS?

cum alegem un UPS pentru nevoile noastre


Un UPS se alege în primul rând după puterea maximă ce poate fi livrată. Aceasta trebuie să fie strict mai mare decât suma puterilor maxime folosite de echipamentele protejate de UPS. Din motive practice (modul în care sunt proiectate UPS-urile, chimia bateriilor, etc.), recomandăm ca rating-ul VA al UPS-ul să fie de 2-3 ori mai mare decât puterea consumată de dispozitive.

Pe urmă, în funcție de bugetul disponibil, se alege capacitatea bateriei. Pentru UPS-urile disponibile retail, pentru utilizare casnică sau mici birouri, bateriile unui UPS țin câteva minute (uneori sub un minut) la puterea maximă.


De altfel, pentru întreruperi mai lungi, se recomandă folosirea unui generator de curent electric, fiind mult mai ieftin decât bateriile necesare unui UPS. Pe de altă parte, un generator necesită benzină și trebuie operat în spațiu deschis, ceea ce îngreunează folosirea acestuia într-un apartament.

Alți parametri de luat in calcul când alegem un UPS:


UPS-urile pot oferi diferite tipuri de prize. Standardul folosit în instalații casnice în România este priza Schuko, dar unele oferă și alte tipuri de prize.

tipuri de prize pentru ups


Facilități smart: Unele UPS-uri suportă diverse facilități de alertare și comunicare cu dispozitivele protejate.

UPS APC Emag 2021


*Stabilizatoare de tensiune/protecție la supratensiune: Multe UPS-uri au această facilitate încorporată.*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *