Cum să alegeți cel mai bun difuzor de aromaterapie?

cel mai bun difuzor de aromaterapie emag flanco

Fără să realizăm, mirosul contribuie la formarea unei impresii puternice despre o anumită persoană sau despre un anumit loc.

Spre exemplu, poți recunoaște magazinul tău favorit după mirosul său familiar, sau poate ai sesizat că anumite locuințe au mirosuri specifice.

Dacă îți dorești ca locuința ta să fie recunoscută după un parfum îmbietor, de trandafiri, mentă sau lavandă, poți opta pentru achiziționarea unui difuzor de aromaterapie.

VEZI TOATE DIFUZOARELE DE AROMATERAPIE RECOMANDATE

aromaterapie

La prima vedere, putem privi cu scepticism un astfel de aparat. Cele mai avansate modele pot avea prețuri ridicate, iar utilitatea sa poate fi dificil de identificat.

Totuși, difuzoarele de aromaterapie oferă câteva avantaje pe care trebuie să le cunoști și care te vor convinge cu siguranță să cumperi un astfel de aparat pentru tine sau pentru cei dragi:

1) Ușurință în utilizare a difuzoarelor de aromaterapie

Spre deosebire de bețișoarele parfumate sau spray-urile de cameră, difuzorul de aromaterapie nu necesită foarte multă asistență din partea ta. De regulă, odată adăugat uleiul esențial sau apa, difuzoarele de aromaterapie împrăștie mirosul dorit pentru ore întregi sau chiar pentru jumătate de zi, în funcție de capacitatea pe care o au.

În schimb, bețișoarele parfumate și spray-ul necesită utilizare frecventă (să schimbi bețișoarele când s-au consumat sau să folosești spray-ul în mod repetat dacă mirosul nu persistă).

2) Gamă variată de mirosuri disponibile pentru difuzoarele de aromaterapie

variante de mirosuri pentru aromaterapie

Poți opta pentru achiziționarea uleiurilor esențiale în funcție de preferințele tale. Printre cele mai des întâlnite arome sunt mentă, lavandă, lămâie, portocală sau scorțișoară.

Există și alte arome, iar avantajul principal este că le poți folosi individual sau combinat (portocală și scorțișoară simultan). În plus, uleiurile esențiale sunt ușor de găsit în multe magazine la prețuri avantajoase.

De regulă, la o utilizare a aparatului sunt necesare doar câteva picături de ulei, așa că o sticluță va putea fi folosită pe o durată lungă (în funcție și de frecvența utilizării, desigur).

3) Opțiuni suplimentare pentru aromaterapie

fifuzor de aromaterapie 2021

Pe lângă bețișoarele și spray-ul menționate anterior, unele difuzoare de aromaterapie pot oferi o lumină liniștitoare (în diferite culori) care ajută la crearea unei atmosfere plăcute pe timpul nopții. Alte difuzoare, spre exemplu, au opțiunea de a reda muzică sau vin împreună cu funcția de umidificare a aerului.

4) Ușurința de integrare a difuzoarelor de aromaterapie

top difuzoare aromaterapie

Există multe modele de difuzoare, iar cele mai multe au un design elegant, dimensiuni reduse și culori care le fac ușor de integrat în orice casă.

Cum să îți alegi un difuzor de aromaterapie?

Tipul de difuzor de aromaterapie

I) Difuzor cu ultrasunete:

generează din apă și ulei un abur fin, pe care îl eliberează în locuință. Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de difuzor.

difuzor aromaterapie ultrasunete 2021

II) Difuzor de aromaterapie cu evaporare:

folosește un ventilator pentru a evapora uleiul în încăpere. Acest model consumă, de regulă, o cantitate mai mare de ulei esențial.

III) Nebulizator:

funcționează pe baza unui compresor care asigură fluxul de aer parfumat în cameră.

IV) Difuzor de aromaterapie cu căldură:

apa și uleiul sunt încălzite de către o lumânare sau altă sursă de căldură.

difuzor aromaterapie caldura

Capacitatea rezervorului este importantă deoarece influențează timpul de operare și eficiența aparatului. Cu cât rezervorul este mai mare, cu atât difuzorul poate opera pe o perioadă mai lungă și poate face față încăperilor mai mari.

Designul. Culoarea, dimensiunile și forma aparatului ar trebui să îți permită să îl integrezi în locuința ta în funcție de mobilierul pe care îl deții.

Opțiuni suplimentare ale unui difuzor de aromaterapie:

difuzor smart de aromaterapie

Funcție smart: unele aparate îți permit controlul de pe alte dispozitive, precum telefon sau tabletă.

Temporizator: poți seta difuzorul să se oprească după un anumit timp. Spre exemplu, poți porni difuzorul înainte de culcare și îl poți programa să se oprească pe timpul nopții.

Lumină: unele modele pot genera un singur tip de lumină, în timp ce altele îți permit să alternezi între mai multe culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *