Cum să ai semnal Wi-Fi mai bun?

Semnal Wi-Fi in toata casa

Când aveți un apartament mai mare sau o casă și semnalul router-ului nu ajunge în toată casa, atunci aveți nevoie de mai multe puncte de acces.

repeater wifi

Există două tipuri de puncte de acces care extind semnalul wireless:

I) Repeatere– vezi recomandări

Repeater wifi emag altex flanco
2021

Repeaterele sunt mai simple și sunt utile când suprafața este mai mică (să zicem un colț al casei unde nu ajunge semnalul).

Repeaterele sunt dispozitive wireless care se conectează la o rețea existentă prin wireless și o extind. Instalarea lor este foarte simplă; necesită doar o priză. Singurul parametru relevant pentru repeatere este generația de wifi suportată, optim aceeași cu cea a router-ului.

II) Sisteme mesh– vezi recomandări

cel mai bun sistem mesh emag 2021

Sistemele mesh sunt mai complexe, dar pot fi folosite pentru acoperirea unor suprafațe foarte întinse.

Sistemele mesh sunt o rețea formată dintr-un router (de obicei wireless) și mai multe AP-uri satelit; AP-uri care se conectează la router prin fir. Din acest motiv, instalarea acestora este mai dificilă fiindcă necesită instalarea firului către AP-urile satelit.


Alegerea unui sistem mesh se face în funcție de router (la care se aplică parametrii din articolul nostru despre routere wireless) și de numărul de sateliți, care determină suprafața acoperită de rețeaua wireless.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *