Food pics

fotografii mancare

Ai încercat vreodată să fotografiezi micul dejun, prânzul sau cina și nu ai fost mulțumit de rezultat? Poate că se observau amprentele pe pahar, anumite elemente din farfurie își modificaseră textura, culorile din poză nu se potriveau cu cele din realitate iar așezarea mâncării lăsa de dorit.

Totuși, în reclame mâncarea arată întotdeauna apetisantă și proaspătă. Dar oare ceea ce vedem este real?

instafood

Fotografia comercială reușește să scoată în evidență cele mai bune caracteristici ale unui produs, fie că vorbim despre parfumuri, produse de make-up, mașini sau mâncare. Styling-ul mâncării, însă, poate fi surprinzător întrucât elementele din fotografie nu sunt tot timpul comestibile.

Se pot folosi coloranți pentru a accentua nuanțele anumitor mâncăruri, înghețata de vanilie poate fi de fapt piure de cartofi, în timp ce laptele din reclamă poate fi de fapt un produs cosmetic.

instagram food photos

De ce se folosesc trucuri atât de ciudate? Fotografierea mâncării este dificilă deoarece se lucrează cu produse care se modifică rapid din cauza temperaturii sau umidității din cameră.

Produsele își păstrează prospețimea pe termen limitat, însă ședințele foto sunt complexe și necesită de regulă mai mult timp pentru obținerea cadrelor perfecte.

Gândește-te, spre exemplu, că în cazul băuturilor gheața se poate topi în timpul ședinței și poate modifica textura sau culoarea lichidului. Prin urmare, se poate folosi gheață falsă pentru a evita astfel de probleme.

the art of food photography

Secretele din spatele fotografiei de mâncare sunt interesante și utile atât pentru un ochi neavizat, cât și pentru persoanele care doresc să își lanseze un blog sau un cont de social media în domeniul culinar.

Îți poți exersa creativitatea încercând trucuri proprii (pentru mâncare și alte tipuri de produse), sau poți afla mai multe secrete de la specialiști în domeniu: “Ghidul fotografiei de produs”.

Data viitoare când vezi o reclamă cu un burger, gândește-te dacă îți dorești cu adevărat burgerul din imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *