Cum să alegeți cel mai bun aer condiționat? 2021

VEZI TOATE APARATELE DE AER CONDIȚIONAT RECOMANDATE

cel mai bun aer conditionat 2021

Alegerea aparatului de aer condiționat pentru locuința ta poate fi dificilă din cauza faptului că pe piață există multe modele cu specificații diferite.

Bugetul te ghidează în alegerea unui aparat, însă trebuie să iei în considerare și alți factori. Pentru început, este important să cunoști tipurile de aparate de aer condiționat:

Aer condiționat de perete

Acestea sunt aparatele clasice, utilizate frecvent pentru răcirea locuințelor.

aer conditionat de perete

Aer condiționat de tavan

Astfel de aparate necesită de regulă existența unui tavan fals și sunt destinate spațiilor mai mari (clădiri de birouri, spații comerciale).

aer conditionat de tavan

Aer condiționat portabile

Deși aparatele portabile au avantajul că pot fi mutate dintr-o cameră în alta, în funcție de nevoi, acestea necesită și existența unei căi de evacuare a aerului.

top aer condiționat portabil

Alte caracteristici esențiale de care trebuie să ții cont atunci când dorești să achiziționezi un aparat de aer condiționat:

1. Capacitatea de răcire se exprimă în BTU pe oră și determină puterea aparatului. Cu cât numărul de BTU este mai ridicat, cu atât aparatul este mai puternic. Pentru identificarea numărului de BTU potrivit pentru locuința ta, este nevoie să iei în considerare aspecte precum: suprafața camerei, poziționarea camerei (dacă este orientată spre soare sau nu) și tipul ei (închisă sau open-space), prezența altor aparate care pot încălzi camera (electronice sau electrocasnice), numărul de persoane din locuință. Spre exemplu, o cameră de tip open-space, care este luminată pe tot parcursul zilei va necesita un aparat de aer condiționat cu putere mai mare pentru a face față nevoilor de răcire.

capacitate aer conditionat in functie de suprafata

2. Clasa energetică determină consumul de energie electrică al aparatului. Este indicat să achiziționezi un aparat care se încadrează în clasa energetică A.

aer conditionat eficient energetic

3. Aparatele de aer condiționat pot veni dotate cu diferite tipuri de filtre, iar alegerea acestora se face în funcție de nevoile și preferințele proprii. Spre exemplu, pentru persoanele alergice sunt recomandate filtrele electrostatice, în timp ce filtrele de ionizare se consideră că sunt eficiente în reținerea prafului și a germenilor. Alte tipuri de filtre pot fi: din plastic, HEPA, cu cărbune activ, anti-fungus.

filtre aer conditionat

4. Nivelul de zgomot este o caracteristică importantă, mai ales dacă dorești să lași aparatul în funcțiune și pe timpul nopții. De regulă, un nivel al zgomotului de maxim 50 dB este suficient de silențios pentru o locuință.

aer conditionat silentios

5. Aparatele de aer condiționat moderne vin echipate cu o serie de opțiuni de bază, însă pot oferi și funcții suplimentare care pot îmbunătăți experiența utilizării aparatului:

Aparatele de aer condiționat cu inverter contribuie la scăderea consumului de energie electrică și la creșterea eficienței aparatului. În plus, astfel de aparate sunt mai rezistente în timp.

Funcția de dezumidificare asigură un confort crescut datorită faptului că menține o temperatură constantă și reduce umiditatea.

Opțiunea Timer îți oferă posibilitatea să programezi pornirea/oprirea aparatului în funcție de nevoi.

Aer condiționat cu funcția de încălzire.

aer conditionat cu incalzire

Funcția de purificare a aerului.

aer conditionat purificarea aerului

Comenzile prin wi-fi permit conectarea aparatului la alte dispozitive, astfel încât poți controla activitatea de pe telefonul mobil sau tabletă (vezi modelul Heinner).

Opțiunea de autodiagnoză presupune faptul că aparatul monitorizează activitatea sa și oferă notificări în cazul în care identifică erori sau piese defecte (vezi modelul Tesla).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *