Cum să alegeti cel mai bun cuptor? 2021

În achiziționarea unui cuptor pentru bucătăria ta trebuie să ai în vedere măsura în care acesta se pliază pe nevoile tale, dar și bugetul de care dispui. Există o serie de caracteristici esențiale după care să te ghidezi în alegerea unui cuptor incorporabil:

VEZI TOATE CUPTOARELE RECOMANDATE

Cele mai bune cuptoare 2021

1. Dimensiunile cuptorului

Este important să măsori spațiul de care dispui pentru instalarea cuptorului incorporabil pentru a ști dimensiunile pe care să le urmărești. Spre exemplu, dacă spațiul este redus, poți opta pentru un cuptor de înălțime redusă. În plus, dimensiunile cuptorului trebuie să permită integrarea acestuia în mobila de bucătărie.

Cum alegem dimensiunea unui cuptor

2. Capacitatea cuptorului

Este corelată cu dimensiunile sale – un cuptor mai mare va avea o capacitate sporită. În alegerea capacității potrivite, trebuie să ai în vedere frecvența utilizării cuptorului și cantitatea de mâncare preparată. Dacă în locuința ta se gătește frecvent sau se prepară în mod simultan mai multe feluri de mâncare, ar fi indicat să optezi pentru un cuptor cu o capacitate mai mare (peste 50-60 litri).

Capacitatea celui mai bun cuptor 2021

3.Tipul cuptoare în funcție de ventilator

Cuptoare cu ventilator (cu convecție):

modelele recente sunt dotate de regulă cu ventilator. Acest tip de cuptoare este indicat deoarece eficientizează prepararea alimentelor (reduce timpul de gătire, distribuie în mod egal aerul cald și contribuie la economisirea energiei).

Cuptoare fără ventilator (static):

principalul dezavantaj este modul de preparare a alimentelor, care se realizează neuniform.

4. Tipul de alimentare al cuptorului

Cuptoarele electrice

Sunt de regulă mai performante datorită faptului că sunt ușor de utilizat și îți oferă un control mai mare la gătire (control asupra temperaturii și timpului de coacere). În plus, timpul de încălzire și cel de preparare sunt reduse, iar mâncarea este încălzită în mod uniform. Astfel de cuptoare pot veni dotate cu funcții suplimentare, inclusiv funcții de autocurățare.

Cuptoarele pe gaz

Nu sunt la fel de performante în ceea ce privește coacerea, existând posibilitatea ca aparatul să încălzează mâncarea neuniform. Avantajul principal al acestor modele este prețul redus, însă astfel de modele se găsesc mai rar în ofertele comercianților.

top cuptoare gaz inductie 2021

5. Funcția de autocurățare a cuptorului

Este utilă deoarece ușurează și eficientizează procesul de curățare al cuptorului tău. Poți întâlni mai multe tipuri de autocurățare:

Catalitică: cuptoarele au în interior un strat de email care permite curățarea rapidă și ușoară.

Hidrolitică: curățarea se face pe bază de abur, care înmoaie murdăria și o face mai ușor de înlăturat.

Pirolitică: cuptorul de încălzește la o temperatură ridicată (de până la 500ᵒC), ceea ce face posibilă descompunerea resturilor de mâncare și a murdăriei.

Eco-clean este un tip de autocurățare specific aparatelor Bosch – pereții interiori sunt acoperiți cu un material rezistent care previne și înlătură murdăria, iar curățarea nu presupune consum suplimentar .

Standard

6. Tipul panoului de comandă

Mecanic / Electronic / Touch-screen

7. Eficiență energetică a cuptorului

La fel ca în cazul altor tipuri de electrocasnice, este recomandat să alegi un cuptor care are consum redus de energie (se încadrează în clasa A de eficiență energetică).

consum energie cel mai bun cuptor

8.Funcții și opțiuni suplimentare ale cuptorului

Cuptoarele incorporabile sunt, de regulă, dotate cu un set de funcții și opțiuni suplimentare care îți pot influența alegerea, precum:

Funcții standard întâlnite frecvent: preîncălzire rapidă, decongelare, rotisor/grill, gătire la abur.

functii cuptor

Unele modele oferă funcții care asigură siguranța copiilor, precum posibilitatea de blocare a panoului de comandă pentru a împiedica accesul copiilor (vezi modelul de la Whirlpool )

9. Design-ul cuptorului

Cuptor incorporabil design

Culorile cele mai des întâlnite sunt negru și inox, iar alegerea cuptorului trebuie să depindă și de culoarea mobilierului tău sau a celorlalte electrocasnice. Există, însă, unele modele care îți oferă alte game de culori (vezi modelul LDK disponibil în varianta roșie sau portocalie )

Este indicat ca rafturile cuptorului să poată fi rearanjate, pentru a se plia pe nevoile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *