Cum să alegeți cel mai bun frigider? 2021

VEZI TOATE APARATELE FRIGORIFICE RECOMANDATE

cel mai bun frigider 2021

Există mai multe tipuri de aparate frigorifice, însă distincțiile dintre ele nu sunt întotdeauna ușor de identificat. O confuzie des întâlnită este cea dintre frigider și combină frigorifică, iar diferențele principale vizează:

Dimensiunea și capacitatea frigiderului: de regulă, combinele frigorifice sunt mai mari și au o capacitate de stocare mai mare decât frigiderele.

Amplasarea congelatorului: combinele frigorifice au congelatorul amplasat în partea inferioară, iar frigiderele în partea superioară.

Funcții și dotări: frigiderele vin de regulă echipate cu mai puține opțiuni decât combinele frigorifice.

Preț frigider: dimensiunile reduse ale frigiderelor și tehnologia mai puțin avansată permit prețuri accesibile la multe modele în comparație cu prețurile combinelor frigorifice.

Alte tipuri de aparate frigorifice și caracteristicile lor:

­Aparatele frigorifice side by side au dimensiuni și capacitate de stocare mai mari, iar în designul lor sunt incluse două uși care se deschid spre exterior;

Congelatoarele pot fi verticale sau orizontale (cunoscute drept lăzi frigorifice);

Vitrinele frigorifice se folosesc în general la restaurante sau baruri.

De asemenea, aparatele frigorifice se pot diferenția în funcție de modul în care sunt amplasate: incorporabile (incluse în mobila de bucătărie) sau standard.

Caracteristici esențiale care trebuie urmărite în alegerea combinei frigorifice:

1. Dimensiunile trebuie alese în funcție de spațiul de care dispui pentru amplasarea combinei frigorifice. Mărimea combinelor frigorifice diferă și în funcție de volumul interior (capacitatea de stocare de care dispune). Alegerea dimensiunilor corespunzătoare trebuie să se facă și în funcție de tipul de combină dorit – standard sau incorporabil.

Înălțimea aparatului ar trebui să îți permită să accesezi cu ușurință rafturile superioare de depozitare. Pentru combinele frigorifice, înălțimea poate varia între 150 și 200+ centimetri.

Lățimea. Combinele frigorifice de mărime medie, standard, au lățimea de 50-70 cm, în timp ce aparatele mai mari, cu uși side-by-side, pot ajunge la lățimi de 110-130 cm.

dimensiuni cel mai bun frigider

2. Volumul interior net total poate ajunge la 500-600 litri și cuprinde capacitatea celor două componente – frigiderul și congelatorul. Alegerea combinei frigorifice în funcție de capacitate ar trebui să aibă în vedere:

Numărul de persoane din locuință. Nevoile de depozitare pentru familii sunt mai ridicate decât pentru persoanele care locuiesc singure sau doar cu un partener. Combinele frigorifice cu volum interior ridicat sunt indicate pentru întreținerea nevoilor mai multor membri sau pentru persoanele care gătesc frecvent. O capacitate mai redusă este potrivită pentru persoanele care locuiesc singure sau care nu acordă mult timp preparării mâncării.

capacitatea celui mai bun frigider

Volumul net individual al celor două componente (frigiderul și congelatorul).

Spațiul.  Capacitatea interioară mai mare vine de regulă cu dimensiuni mai mari ale combinei frigorifice.

3. Zgomotul mediu pentru combinele frigorifice se plasează în jur de 35-45 decibeli, în timp ce un nivel mai ridicat ar putea crea disconfort. Nivelul de zgomot poate reprezenta o problemă în cazul în care dispui de o bucătărie open-space sau dacă manifești sensibilitate ridicată la sunete.

cel mai silentios frigider

4. Tehnologia de răcire. Dezvoltarea noilor modele a înlăturat nevoia de dezghețare manuală periodică a aparatului. Mecanisemele de ventilație din interiorul combinei permit menținerea unei temperaturi stabile și împiedică apariția gheții pe pereții interni sau pe produse. Combinele frigorifice moderne pot fi dotate cu una dintre următoarele tehnologii de răcire:

Tehnologia No Frost viza inițial răcirea exclusivă a combinelor frigorifice, fără întreținerea congelatorului. Ulterior, tehnologia No Frost s-a extins și la răcirea congelatorului, devenind Full No Frost sau Total No Frost.

frigider nofrost

NeoFrost reprezintă o tehnologie similară, existentă însă la combinele frigorifice marca Beko – nu amestecă mirosurile, nu usucă alimentele și răcește produsele mai repede.

De ce să optezi pentru un aparat frigorific No Frost în locul combinelor cu tehnologie statică?

— nu necesită dezghețare;

— vin cu o clasă energetică mai bună (consumul de energie este mai redus);

— alimentele se păstrează mai mult timp.

5. Clasa energetică se referă la consumul de energie al aparatului frigorific. Electrocasnicele se încadrează într-o clasă în funcție de eficiența lor energetică, de la D la A+++. Este indicat ca aparatele frigorifice să se încadreze în clasa A pentru un consum redus al energiei.

cel mai bun frigider, Cum să alegeți cel mai bun frigider? 2021

6. Prețul diferă în funcție de caracteristicile combinei (firmă, model, dimensiuni, volum, funcții suplimentare etc.)

Caracteristici suplimentare în alegerea combinei frigorifice:

7. Design:

Culoare. Cele mai des întâlnite culori pentru combinele frigorifice sunt negru, alb și inox, însă unele modele oferă posibilitatea altor game de culori: roșu, verde sau maro (vezi, spre exemplu, modelul din gama Gorenje sau cel Liebherr).

cel mai bun frigider, Cum să alegeți cel mai bun frigider? 2021

Ușă reversibilă. Dacă dispui de spațiu redus pentru amplasarea combinei frigorifice, poți opta pentru un model cu ușă reversibilă, care îți oferă posibilitatea de a alege pe ce parte să se deschidă ușa.

Material. Unele combine frigorifice vin cu uși fabricate din SmartSteel – material ușor de curățat, care reduce vizibilitatea amprentelor.

8. Compartimentarea poate fi un factor important pentru persoanele care au nevoi specifice de depozitare și răcire a produselor (precum depozitarea sticlelor înalte sau păstrarea peștelui și a fructelor de mare). Caută, însă, modele care oferă flexibilitate în ceea ce privește compartimentarea – rafturi reglabile pe care să le poți așeza conform nevoilor tale de la un anumit moment. Multe modele sunt echipate cu rafturi SafetyGlass, care rezistă la greutăți ridicate.

9. Funcții și dotări suplimentare:

Afișajul electronic oferă avantajul modificării temperatura din interiorul frigiderului și/sau congelatorului. Unele modele oferă posibilitatea de a modifica modul de răcire al aparatului sau de a activa anumite funcții prin intermediul afișajului electronic (precum răcirea rapidă sau congelare rapidă). Anumite modele vin echipate cu opțiunea DuoCooling, care permite setarea individuală a temperaturii pentru frigider și congelator. Pe lângă faptul că poți modifica temperatura în funcție de nevoile personale, DuoCooling este o tehnologie care împiedică uscarea alimentelor și transferul mirosurilor între alimente.

Dozator de apă – principalul dezavantaj este faptul că acest compartiment necesită curățare suplimentară.

Voice control – modelele recente pot oferi posibilitatea de control vocal al aparatului frigorific (vezi, spre exemplu, modelul Bosch care permite acest lucru prin intermediul boxei Alexa de la Amazon).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *