Cum să alegeți cea mai buna hotă? 2021

VEZI TOATE HOTELE RECOMANDATE

cea mai buna hota 2021

Hotele sunt utile în filtrarea și evacuarea aerului, ajutând la eliminarea mirosurilor în timpul gătirii și la reducerea căldurii din bucătărie. Alegerea hotei potrivite pentru tine se face în funcție de bugetul de care dispui, dar și de o serie de factori:

1. Dimensiuni hotă

Se recomandă ca hota să aibă o lățime cel puțin egală cu a plitei pentru a putea acoperi zona de gătit și absorbi în mod eficient mirosurile.

dimensiuni hota

2. Tipul de încastrare hotă:

Hotele tradiționale/convenționale se montează pe perete.

hota decorativa 2021 emag flanco

Hotele de tip insulă au de regulă dimensiuni mari și se folosesc dacă suprafața de gătit este în centrul bucătăriei.

hota de tip insula

Hotele incorporabile se integrează în mobila de bucătărie și pot fi decorative sau telescopice (retractabile).

hota incorporabila

Hota downdraft este un model nou de hotă, care se instalează în blatul de bucătărie.

hota downdraft

3. Sistemul de evacuare hotă

se referă la modalitatea în care hota aleasă filtrează și evacuează aerul. În funcție de acest lucru, întâlnim:

sistem de evacuare hotă

Hotele cu evacuare presupun evacuarea aerului în exteriorul locuinței. Deși instalarea acestora necesită mai mult efort (trebuie instalat un sistem de evacuare), se consideră că astfel de hote sunt cele mai eficiente.

Hotele cu recirculare au avantajul faptului că sunt mai ușor de montat (nu trebuie instalat sistemul de evacuare). Eficiența acestora în eliminarea mirosurilor și a căldurii este, însă, mai redusă decât a hotelor cu evacuare în exterior. Aerul absorbit trece prin filtre de carbon și este recirculat. De regulă, filtrele necesită înlocuire periodică.

Hotele mixte permit atât recircularea, cât și evacuarea în exterior.

Alegerea hotei potrivite pentru tine trebuie să se facă în funcție de frecvența cu care gătești și posibilitatea de comunicare cu exteriorul. Spre exemplu, dacă gătești în mod frecvent, o hotă cu evacuare ar putea fi mai potrivită datorită eficienței sale ridicate. În plus, trebuie să dispui de spațiul necesar amplasării unui sistem de evacuare pentru acest tip de hote.

4. Capacitatea de absorbție a hotei

Reprezintă capacitatea de a filtra și evacua aerul într-o oră. Din acest punct de vedere, în alegerea hotei potrivite trebuie să ai în vedere:

Dimenisunile bucătăriei și tipul. O bucătărie mare sau bucătărie de tip open-space necesită instalarea unei hote cu o capacitate de absorbție mai mare. (să pun și formulă de calcul?)

Frecvența cu care gătești. Pentru locuințele în care se gătește frecvent sau se gătesc preparate simultan, se recomandă hote cu o capacitate de absorbție ridicată.

5. Nivelul de zgomot al hotei

Poate reprezenta o problemă majoră, mai ales dacă hota este lăsată să funcționeze mai mult timp (câteva ore). De regulă, hotele cu capacitate de absorbție mare sunt mai zgomotoase. Cel mai indicat este să achiziționezi hote care au un nivel de zgomot între 45 și 55 dB.

zgomot hotă

6. Eficiența energetică a hotei

La fel ca în cazul celorlalte tipuri de electrocasnice, este important să alegi o hotă care se încadrează într-o clasă energetică superioară (clasa A) pentru a reduce consumul de energie.

eficienta energetică a hotei

7. Funcții suplimentare ale hotei:

Hotă, Cum să alegeți cea mai buna hotă? 2021

Temporizatorul îți permite să setezi un anumit timp după care hota să se oprească.

Funcția booster permite atingerea capacității maxime de absorbție într-un timp scurt.

Conectare la internet. Poți controla hota cu ajutorul telefoanelor inteligente și o poți sincroniza cu plita, astfel încât cele două să funcționeze simultan (vezi hotele și plitele de la Bosch sau Electrolux).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *