Cum să alegeți mașina de spălat vase? 2021

VEZI TOATE MAȘINILE DE SPĂLAT VASE RECOMANDATE

top masini de spalat vase

Achiziționarea unei mașini de spălat vase te poate ajuta să faci economii importante de timp, însă trebuie să alegi un aparat care se pliază pe nevoile tale. În afară de bugetul de care dispui, există alți factori esențiali pe care trebuie să îi ai în vedere:

Tipul mașinii de spălat vase:

Independentă (standard).

masina de spalat vase standard

Total incorporabilă: poate fi inclusă în mobilier.

masina de spalat vase incorporabila

Parțial incorporabilă (semi-incorporabilă): panoul de control și afișajul rămân descoperite.

masina vase semi-incorporabila

Există și alte tipuri de aparate, precum:

Mini mașină de spălat vase (mașini de spălat vase mici).

Acestea au de regulă dimensiuni reduse și sunt indicate pentru locuințele cu un număr redus de persoane sau în care se utilizează o cantitate mică de vase.

mini masina de spalat vase emag

Mașină de spălat vase tip sertar.

Astfel de mașini se găsesc mai rar și se diferențiază prin faptul că ușa are un mecanism de deschidere asemănător cu sertarele.

masina de spalat avse tip sertar

Mașina de spălat vase portabilă nu necesită o instalație proprie, putând fi conectată la robinet și la scurgerea din chiuvetă. Mașinile portabile vin echipate cu roți pentru a putea fi mutate cu ușurință.

2. Dimensiunile mașinii de spălat vase trebuie alese în funcție de spațiul de care dispui pentru amplasarea sa.

Trebuie să ai în vedere faptul că dimensiunile influențează și capacitatea de încărcare a mașinii; dimensiunile mai mari permit încărcarea unui volum mai mare de vase. De regulă, aparatele standard au lățimea de 45 cm (vezi modele) sau 60 cm (vezi modele).

dimensiuni masina de spalat vase

3. Capacitatea de încărcare se exprimă prin numărul maxim de seturi de vase care poate fi curățat într-o singură sesiune.

Este important să știi că un set se referă la tacâmurile și vasele necesare pentru o persoană. Numărul de persoane din locuință, obiceiurile de gătit sau cantitatea de vase utilizate sunt elemente care te ajută să îți alegi o mașină de spălat vase adaptată la nevoile tale.

caapcitate de incarcare masina spalat vase

4. Rafturile mașinii de spălat vase ar trebui să îți ofere flexibilitate în aranjarea vaselor.

Spre exemplu, pentru a putea integra vase de dimensiuni mai mari (precum oale sau boluri), este indicat să alegi o mașină care oferă suporturi și coșuri care se pot înlătura sau muta.

5. Este de preferat ca nivelul de zgomot să fie redus, sub 50 dB, pentru ca sunetul din timpul spălării să nu fie deranjant.

masina de spalat vase silentioasa

6. Clasa energetică a mașinii de spălat vase.

La fel ca în cazul celorlalte tipuri de electrocasnice, este indicat să optezi pentru o mașină de spălat vase cu un consum de energie redus, care se încadrează în clasa A.

clasa energetica masian de spalat vase

7. Programele de spălat.

Există câteva programe întâlnite frecvent, precum spălare rapidă, spălare delicată, spălare îndelungată (pentru vase foarte murdare, care necesită curățare intensă), clătire, program de uscare cu jet de aer sau program de încărcare la jumătate (care îți permite să utilizezi mașina chiar dacă nu este încărcată la maxim). În plus, este indicat să iei în considerare și numărul de jeturi de apă și puterea lor, deoarece acestea influențează calitatea spălării.

8. Funcții și opțiuni suplimentare.

Mașinile de spălat vase pot fi dotate cu numeroase programe suplimentare, dedicate unor nevoi specifice de curățare și uscare sau unor tipuri de vase (Intense Zone, Brilliant Glass Care, curățare antibacteriană, uscare suplimentară). În plus, poți opta pentru o mașină care oferă programe eco (de economisire a energiei și a consumului de apă) sau programe rapide (Quick Power Wash).

Funcția de pornire întârziată îți oferă posibilitatea să programezi începerea ciclului de spălare.

Senzorul de greutate ajustează cantitatea de apă necesară și timpul optim pentru o spălare.

Unele modele oferă posibilitatea de proiectare pe podea a timpului rămas până la terminarea ciclului de spălare (vezi modelul Electrolux ).

Mașinile de spălat vase moderne pot oferi funcția smart, care permite conectarea la internet. Astfel, poți controla comenzile mașinii de pe alte dispozitive, precum telefon sau tabletă (vezi modelele Bosch).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *