Cum să alegeți cele mai bune anvelope? 2021

VEZI TOATE ANVELOPELE RECOMANDATE

Cele mai bune anvelope, Cum să alegeți cele mai bune anvelope? 2021

Alegerea anvelopelor potrivite este esențială pentru siguranța și confortul dumneavoastră în timpul condusului. Următorii pași vă ajută să alegeți cele mai bune anvelope în funcție de nevoile dumneavoastră:

1) Determinați dimensiunile anvelopelor de care aveți nevoie

Fiecare anvelopă conține un marcaj de tipul (225/50 R 17 98 H), unde

dimensiuni anvelopa

Primul număr (225) reprezintă lățimea anvelopei în milimetri

latimea anvelopei

Al doilea număr (50) reprezintă flancul anvelopei ca raport între înălțimea flancului și lățimea anvelopei (în acest caz 0,5)

flancul anvelopei

Ansamblul (R 17) reprezintă structura anvelopei R-Tip Radial cu Diametrul de 17 inch

ansamblul anvelopei

Numărul următor (98) reprezintă indicele de sarcină, în acest caz anvelopa  poate susține 750 kg

indicele de sarcina al celei mai bune anvelope

Ultima literă a structurii (H) reprezintă indicele de viteză maximă, 210km/h în cazul de față

indicele de viteză al anvelopei

Pentru a vă asigura că anvelopele noi se potrivesc cu jantele actuale, verificați inscripția de pe anvelopele curente și asigurați-vă că a) lățimea anvelopei, b) flancul anvelopei și c) structura și diametrul anvelopei sunt aceleași atât pe anvelopele noi cât și pe cele vechi (doar dacă folosiți aceleași jante).

2) Alegeți tipul de anvelopă în funcție de utilizare

Anvelope de vară

cele mai bune anvelope de vară

Anvelopele de vară au un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed, nefiind recomandate pe carosabil acoperit de polei sau zăpadă. În general, la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, anvelopele de vară vor deveni mai rigide iar aderența va scădea.

Anvelopele de iarnă

cele mai bune anvelope de vară

Anvelopele de iarnă sunt confecționate dintr-un cauciuc mai moale ce își păstrează proprietățile la temperaturi mai scăzute. Profilul anvelopelor de iarnă este special conceput pentru a dispersa eficient apa în timpul rulării pe carosabil umed. În plus, se asigură o mai bună aderență pe zăpadă sau noroi. În cazul rulării pe carosabil uscat, se accelerează ritmul de uzură al anvelopelor iar zgomotul produs de acestea este mai ridicat.

Anvelopele All Season (pentru toate anotimpurile)

anvelope all-season 2021

Anvelopele All Season pot fi folosite pe tot parcursul anului, fiind eficiente atât în condiții de iarnă, cât și în condiții de vară. Cu toate acestea, vă recomandăm câte un set de anvelope pentru fiecare sezon.

3) Decideți marca și modelul anvelopei

Cele mai bune anvelope, Cum să alegeți cele mai bune anvelope? 2021

Pentru a face acest lucru este esențial să înțelegem care sunt diferențele dintre modelele de anvelope disponibile pe piață.

Spre norocul nostru, începând cu 2012 uniunea Europeană a impus marcarea anvelopelor cu etichete standardizate care ne ajută să alegem anvelope de calitate și implicit mai sigure. Acest sistem de etichetare ține cont de numai 3 caracteristici. Fiecare dintre caracteristici este însoțită de explicații pentru ca dumneavoastră să puteți face o alegere informată.

Economia de carburant

anvelope economice

Eficiența la rulare este clasificată de la A la G. Ținând cont că rezistența la rulare are o pondere de 20% în consumul de carburant, este important să alegeți anvelope cât mai eficiente pentru a reduce costul operațional.

eficienta la rulare anvelope de top

Ținând cont că un set de anvelope are o durata operațională de aproximativ 40.000KM, observăm că diferența dintre clasa G și clasa A este estimată la 240 litri de combustibil (0, 63 litri/ 100km).

Aderența pa carosabil ud

aderenta celor mai bune anvelope

Este clasificată de la A la G (clasele D și G nefiind utilizate) și indică eficiența cu privire la distanța de frânare pe suprafețe de drum ud de la o viteză de 80km/h. Diferența între clasele consecutive este aproximativ egală cu o lungime de mașină.

Nivelul de zgomot produs

Zgomotul exterior produs de anvelope este măsurat în decibeli (acesta este diferit de zgomotul interior ce variază de la o mașină la alta în funcție de calitatea insonorizării). Mai mult decât valoarea exactă exprimată în decibeli, eticheta existentă indică nivelul de zgomot după cum urmează:

nivelul de zgomot al anvelopelor

1 undă neagră – anvelopă silențioasă

2 unde negre – anvelopă cu nivel mediu de zgomot

3 unde negre – anvelopă zgomotoasă

În plus, pentru siguranța și confortul dumneavoastră

I) Verificați periodic presiunea din pneuri (dacă presiunea este scăzută, consumul de carburant și siguranța în trafic scad)! Vezi tester de presiune și pompă roți!

II) Verificați periodic starea pneurilor pentru a putea adapta viteza în funcție de condițiile meteo și capabilitățile pneurilor!

III) Conduceți economic pentru a reduce consumul de carburant!

Conduceți cu grijă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *