De ce merită să încerci mierea Manuka?

miere Manuka

La prima vedere, mierea pare să fie un aliment banal datorită faptului că este întâlnită relativ frecvent și este utilizată în scopuri diverse. Pe lângă importanța sa în cadrul preparatelor culinare (dacă ne gândim la deserturi sau băuturi), mierea este utilizată și pentru tratarea anumitor afecțiuni sau în cadrul produselor cosmetice. În plus, mierea este privită și în mod tradițional drept un aliment cu beneficii multiple. Există anumite studii care susțin avantajele mierii, dintre care amintim:

Proprietăți antibacteriene, care o determină să fie eficientă în tratarea rănilor, accelerând refacerea țesuturilor (VEZI STUDIU STIINȚIFIC).

Studii restrânse au indicat dovezi conform cărora mierea contribuie la alinarea tusei și la îmbunătățirea somnului în rândul copiilor (VEZI STUDIU ȘTIINȚIFIC).

Mierea Manuka ajută la hidratarea pielii

mierea manuka hidratare

În utilizarea sau consumarea mierii ar trebui, însă, să țineți cont de următoarele aspecte:

1) Nu este indicată copiilor sub vârsta de un an sau persoanelor alergice.

2) Poate contribui la apariția cariilor.

3) Trebuie consumată în cantități moderate.

tipuri de miere proprietati

Mierea se găsește ușor în ofertele comercianților, însă o putem diferenția în funcție de proveniență. Astfel, distingem mai multe tipuri de miere, precum mierea polifloră, de tei, de salcâm, sau chiar miere care provine de la arbori mai exotici precum mierea de Manuka. Provenită din Noua Zeelandă, această miere prezintă proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Datorită beneficiilor sale extinse, mierea de Manuka poate fi destinată atât consumului, cât și pentru uz extern (tratare sau produse cosmetice).

floarea manuka

Recomandăm ca înainte de utilizarea mierii să verificați proveniența sa și indicațiile sau atenționările de consum. La fel ca alte tipuri de miere, mierea de Manuka păstrează restricțiile amintite anterior și nu este recomandată persoanelor diabetice. În plus, bomboanele cu miere de Manuka nu sunt indicate copiilor cu vârsta sub 6 ani.

bomboane miere manuka

În continuare, puteți vedea câteva produse de la un importator autorizat:

1) Miere de Manuka MGO 100+ (250g) 

Manuka MGO 100+

2) Miere de Manuka MGO 550+ (250g)

Manuka MGO 550+

3) Bomboane miere de Manuka MGO 400+

bomboane miere de Manuka MGO 400+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *