Stiluri de Citare

stiluri de citare

„A fi sau a nu fi: aceasta e întrebarea”. Ce este în neregulă cu acest citat?

Poate că mulți dintre voi cunosc acest citat și proveniența lui. Ceea ce este mai greu de observat este, însă, faptul că noi nu am indicat sursa de unde am preluat citatul. Mai precis, ar fi trebuit să menționăm autorul, anul publicației în care a apărut citatul și, eventual, pagina la care acesta poate fi găsit. În acest caz vorbim despre citări sau stiluri de citare.

Mla apa Chicago Citare

Utilizate în special în literatura academică, citările sunt folosite pentru a indica enunțurile sau ideile preluate de la alți autori. Astfel, un cititor poate distinge contribuțiile proprii ale autorului de ideile preluate din alte surse. Există mai multe stiluri de citări, printre cele mai cunoscute fiind stilul APA, stilul Academiei Române sau stilul Harvard. Spre exemplu, o citare în stilul APA ar arăta cam așa:

În text:

„Câțiva copii le făceau cu mâna părinților, dar scurt – exista o instrucțiune clară să meargă cu capul drept și să nu se uite sau să nu facă semne cu mâna mulțimii.” (Zusak, 2011, p. 117)

În referințele bibliografice:

Zusak, M. (2011). Hoțul de cărți. București: RAO.

Poți învăța singur să folosești citările fie utilizând site-uri specializate, fie ghidându-te după anumite manuale dedicate redactării academice precum Manuaul pentru Scrierea Academică de Gerald Graff.

colorful picture for end of article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *