Time to Speed Down

avantajele lecturii

Pentru cei ce nu au ajuns încă la concluzia că a citi ocazional este unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le putem avea, am pregătit o listă cu motive menite să vă convingă. Alături de fiecare avantaj al cititului aveți acces la lucrarea științifică asociată.

1) Ajută la menținerea sănătății creierului

Avantajele lecturii, Time to Speed Down

Conform unui studiu al oamenilor de știință din Canada, care au examinat 112 muncitori cu concentrații ridicate de plumb în organism, sănătatea mentală a muncitorilor ce obișnuiau să citească in mod regulat a avut de suferit considerabil mai puțin decât a celorlalți.

2) Lectuta ajută la reducerea stresului

reducerea stresului

Conform unui studiu ce a avut loc la Universitatea din Sussex, “chiar și 6 minute de citit pe zi se dovedesc a fi suficiente pentru a reduce stresul cu doua treimi”.

3) Cititul ajută la creșterea concentrării

cresterea concentrării

Prin citit, ne antrenăm și dezvoltăm capacitatea de a ne concentra pe un singur lucru pentru un timp îndelungat. Avantaje secundare ale acestui lucru sunt creșterea capacității de decizie și rezolvarea mai rapidă a problemelor.

4) Lectura ajută la combaterea insomniei

combaterea insomniei

Atunci când citim înainte de culcare, ne relaxăm iar creierul primește un semnal că este timpul pentru somn, resetând astfel ceasul intern al organismului.

5*) În plus, numeroase studii prezintă avantaje medicale ale cititului ce se extind până la prevenirea demenței, tratarea accidentelor vascular-cerebrale și prevenirea obezității

În spatele fiecărei imagini din acest articol aveți câte o carte recomandată cu drag

Spor la lecturat!

Găsiți și restul articolelor despre cărți AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *